Sata vinkkiä menestyvälle johtajalle!

Nyt saavutettuani uralla kaiken, mikä on mahdollista, koen velvollisuudekseni jakaa muutamia murusia hyväksi todetuista opeista uransa alkuvaiheella oleville. Tutustu siis näihin kultajyväsiin!

1. Aseta itsellesi tavoitteita ja tee töitä niiden eteen. Sinua ei tulla hakemaan Veikkaukseen kakkukahveille ilman kovaa työtä ja uurastusta. Tutustu lottoamisen teoriaan, todennäköisyyslaskentaan ja aseta itsellesi voittotavoitteita. Joka päivä tuplaamalla voittosi olet pian miljonääri.

2. Opi menestyneiltä ihmisiltä. Kun luet menestyjien elämänkertoja, huomaat kuinka he ovat jättäneet koulun kesken, valmistuneet parhain arvosanoin, kehittäneet yritystään ja joutuneet vankilaan veronkierrosta. Tutustumalla menestyjien elämään, voit korreloida heidän elämänsä keskeiset tekijät suoraan omaan uraasi. Heidän jokainen päätöksensä on vienyt heidät siihen menestyksen kultaiselle projektiolle, jossa he ovat nyt.

3. Herää aikaisin. Ethän haaskaa vuorokauden 25:stä tunnista liikaa nukkumiseen? Herää viimeistään klo 4:09, jotta ehdit zumbata, joogata, lukea Sun Tzuta, meditoida, lukea pörssivinkit, laittaa ruokaa, viedä lapset hoitoon, golfata, pitää yhteyttä verkostoosi, postata LinkedIniin, Twitteröitä, Instagrammeerata sekä MySpacettaa. Tutkimukset ovat osoittaneet että kohtuullisessa univelassa tehdyt päätökset ovat kulminoineet monen uran keskeisiä merkkitapahtumia.

4. Luota intuitioosi. Jos joku asia tuntuu liian hyvälle, se todennäköisesti on aivan loistava sijoituskohde. Älä anna ternimaitokapselien, virtuaalivaluuttojen, kannabisöljyjen tai alpakankarvamattojen mennä ohitsesi. Luota luotettavaan kaveriin, joka kerran kymmenessä vuodessa haluaa käydä kanssasi kahveilla. Muista että verkostosi ja alaverkostosi ovat parhaita kavereitasi!

5. Lepää riittävästi. Mene nukkumaan jo klo 18, äläkä haaskaa aivojesi kallisarvoista kapasiteettia valvomiseen ja tyhjänpäiväiseen seurusteluun muiden ihmisten kanssa. Pidä päivässäsi vähintään kolmet tunnin nokoset ja muista myös ruokalepo. Kiinan menestyneimmät johtajat ovat jo nukkumassa kun kello lyö kuusi.

6. Yksityiskohdat merkitsevät eniten. Tutustu mestarimaalareiden uraan ja katso miten paljon huomiota he kiinnittivät yksityiskohtiin. Teeseremonian kautta voit itsekin tavoitella täydellisyyttä jokaisessa teossasi. Aamun bussimatka, toimiston oven avaaminen tai sähköpostin muotoilu voivat olla sinulle oivallisia kohteita uppoutua täydellisyyteen ja ympäröidä itsesi iloa iskevillä toimilla. Älä anna aikataulujen olla esteenä matkallasi kohden täydellisyyttä.

7. Älä ankeuta. Elämässään menestyneet ihmiset säteilevät ympärilleen loppumatonta positiivisuutta ja iloisuutta. Herkeämätön hehkutus ja pulppuileva elämänasenne erottuu suomalaisesta ankeudesta ja siivittää voittoon niin autiolla saarella kuin keskellä YT-neuvotteluita. Ankeuttaminen on myös sama asia kuin kritiikki, älä siis koskaan kritisoi vaan tue herkeämättä huonojakin päätöksiä. Pääasia että kaikilla on positiivinen pöhinä. Muista aina myös puujalkavitsien kannustava vaikutus traagisissa elämäntilanteissa ja LinkedIn-päivityksissäsi!

8. Muista iso kuva. Napoleone Buonanotte ei kesken taistelun joutanut miettimään vasemman laidan grenadöörin jalkarättien ongelmia, eikä sinunkaan pitäisi. Keskity isoon kuvaan ja johda joukkojasi edestä. Laadi ylimalkainen suunnitelma ja pysy siinä, tapahtui mitä tahansa. Menestyjät ovat suunnitelleet uransa vuosikymmeniä eteenpäin ja niin sinunkin pitäisi. Maailma perustuu helposti ennustettaviin periaatteisiin, sillä Aurinko nousee aina idästä!

9. Tutustu anekdootteihin. Tuskin mikään voisi olla tiivistyneempää oppia menestyjille kuin kokoelma satunnaisia tapahtumia vuosikymmenien saatossa, joista voidaan vetää teorioita ja oppeja kirjakaupalla. Tutustu näihin helmiin, ja mieti kuinka voit niiden avulla saavuttaa saman kuin Viljami Notkonen 1880 verstaassaan Ala-Pöytyällä. Muista johtamisessasi viljellä anekdootteja toisensa perään, unohda systemaattisuus ja käytä anekdoottien ristiriitoja viemään sanomaasi eteenpäin. Älä kuitenkaan ankeuta ja takerru faktoihin, vaan ole kuin susilauma joka metsästää leijonien kanssa!

10. Harrasta lähdekritiikkiä. Abraham Lincolnin mukaan 80 % internetin faktoista on väärin. Älä siis jaa humpuukia eteenpäin, tarkasta faktat ja tue työtä jota tehdään faktojen tarkastamisen eteen. Ethän halua että lentokoneesi on suunniteltu nettifaktojen mukaan?

Jaa tätä postausta eteenpäin ja peukuta sitä. Niin menestyjätkin tekevät!

Leave a Comment